Informacije o mjerama odgode otplate leasing rata – Dodatne preporuke HANFA-e

22.05.2020

Klijenti imaju mogućnost podnijeti zahtjev za odobrenje izmjena ugovorenog otplatnog plana, a ukoliko su zadovoljeni uvjeti, poček se odobrava na rok do 3 mjeseca, uz mogućnost produljenja na dodatna 3 mjeseca.

 

Raiffeisen Leasing nastavlja s provedbom mjera odgode otplate leasing rata klijentima koji su se zbog pandemije Covid-19 pronašli u izuzetnoj nepovoljnoj financijskoj situaciji te nisu u mogućnosti podmirivati preuzete leasing obveze. Klijenti imaju mogućnost podnijeti zahtjev za odobrenje izmjena ugovorenog otplatnog plana, a ukoliko su zadovoljeni uvjeti, poček se odobrava na rok do 3 mjeseca, uz mogućnost produljenja na dodatna 3 mjeseca.
 
Također, nastavno na nedavno objavljene Dodatne preporuke HANFA-e, pripremili smo i nove modele restrukturiranja osobito pogođenim klijentima koji će biti razmatrani sukladno zahtjevima pojedinačnih korisnika, a koji uključuju i mogućnost odgode plaćanja kamata za vrijeme trajanja počeka.
Podsjećamo, Raiffeisen Leasing je u samom početku pandemije donio Odluku o neprovođenju postupaka prisilne naplate i nenaplaćivanju zateznih kamata za klijente koji su prije nastanka pandemije bili uredni u podmirivanju svojih obveza.
 
Sve informacije vezane za upućivanje zahtjeva i potrebnu dokumentaciju možete zatražiti od svojih kontakt osoba ili putem sljedećih kanala komunikacije:
 
tel: 01/ 6595 000
e-mail: leasing@rl-hr.hr