RL i EBRD potpisali su kreditnu liniju u iznosu 25 milijuna eura

02.02.2015

Raiffeisen Leasing d.o.o. (RL) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su kreditnu liniju u iznosu 25 milijuna eura.

 

Raiffeisen Leasing d.o.o. (RL) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su kreditnu liniju u iznosu 25 milijuna eura.
 
Nastavljajući dugogodišnju suradnju između pojedinih članica Raiffeisen grupe u Hrvatskoj i EBRD, zaključena je nova kreditna linija čija su sredstva namijenjena sektoru malih i srednjih poduzeća koja su podnijela najveći teret gospodarske krize.
Ovom kreditnom linijom pruža se podrška boljoj dostupnosti sredstava koja su neophodna za poticanje poduzetničke aktivnosti, a cilj je u konačnici potaknuti i gospodarski rast zemlje. Sredstva će se koristiti za leasing financiranje, pri čemu je naglasak na leasingu opreme, lakih komercijalnih vozila, kamiona, prikolica i brodova.
“Ovo je četvrti takav sporazum između EBRD-a i Raiffeisen Leasinga, što potvrđuje da nas je EBRD prepoznao kao pouzdanoga partnera. Još je značajnija potvrda važnosti operativnog i financijskoga leasinga za financiranje malog i srednjega poduzetništva. Vjerujemo da su mala i srednja poduzeća ključni pokretač gospodarskoga rasta u Hrvatskoj, i mi imamo aktivnu ulogu u razvijanju njihovih potencijala" rekao je Miljenko Tumpa, predsjednik Uprave Raiffeisen Leasinga u Hrvatskoj.
Michael Müller, predsjednik Uprave RBA je izjavio: „Članice Raiffeisen grupe u Hrvatskoj već dugi niz godina dokazuju svoju profesionalnost i pouzdanost u suradnji s razvojnim bankama. Iznimno nam je drago što su naši partneri – u ovom slučaju – EBRD to prepoznali i što neprekidno aktivno sudjeluju u stvaranju povoljnijega financijskog okruženja. Važno je poticati sektor malih i srednjih poduzeća jer znamo koliko je važan za naše gospodarstvo. Naši napori i dalje trebaju biti usmjereni  olakšavanju dostupnosti financijskih sredstava i doprinosu povećanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“, zaključio je Müller.